CFR Călători a anulat, marţi, şapte trenuri Regio, în zona de sud a ţării. La această oră nu sunt linii închise şi nici trenuri blocate, însă circulaţia se desfăşoară în condiţii de iarnă. În Gara de Nord din Bucureşti, cea mai mare întârziere, de 25 de minute, o au două trenuri care trebuiau să sosească din Craiova, respectiv Slobozia. 

Compania CFR Călători a anulat, marţi, şapte trenuri Regio (R), precizând că vor exista actualizări periodice ale acestei liste, în funcţie de evoluţia condiţiilor meteo şi de situaţia din teren.

Conform sursei citate, legăturile feroviare sunt asigurate pe toate rutele, iar marţi sunt anulate următoarele trenuri: R 8572 şi R 8573, Feteşti-Slobozia Veche şi retur; R 8382, R 8381, R 8384 şi R 8385 şi R 8388, Mangalia - Constanta şi retur.

La această oră nu sunt linii închise şi nici trenuri blocate, iar circulaţia se desfăşoară în condiţii de iarnă în partea de sud a ţării, a mai precizat sursa citată.

Pe rutele Ciulniţa-Călăraşi, Urziceni - Slobozia, Constanţa-Mangalia şi Medgidia-Tulcea se circulă cu tracţiune Diesel, motiv pentru care unele trenuri pot înregistra întârzieri, potrivit companiei care administrează reţeaua de cale ferată, CFR SA.

Judeţele Constanţa şi Călăraşi, alături de Caraş-Severin şi Mehedinţi, se află sub avertizare cod galben, de luni seară şi până marţi după-amiază. Meteorologii au atenţionat că, până miercuri seară, în sudul şi sud-estul ţării va fi vânt, care va putea depăşi la rafală 55 de kilometri pe oră, iar în Banat, Oltenia, jumătatea de sud a Munteniei şi în Dobrogea vor fi ninsori slabe.