Poliţiştii din Ilfov efectuează luni şase percheziţii la persoane bănuite că ar fi prejudiciat bugetul de stat cu aproximativ 500.000 de euro prin săvârşirea de infracţiuni economice, informează un comunicat transmis de IPJ Ilfov.

Conform sursei citate, poliţiştii de investigare a criminalităţii economice din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Ilfov efectuează şase percheziţii pentru destructurarea unei grupări infracţionale, care acţiona în domeniul transportului internaţional de marfă.

Percheziţiile au loc în municipiul Bucureşti şi în judeţele Ilfov, Constanţa şi Giurgiu, la domiciliile persoanelor vizate şi la sedii ale societăţilor comerciale administrate de acestea.

Din cercetări a reieşit că, în perioada 2013 — 2014, reprezentanţii unei firme, cu obiect de activitate transportul internaţional de marfă, ar fi înregistrat în contabilitate cheltuieli fictive pentru prestări servicii şi achiziţii de consumabile auto, pentru a diminua baza impozabilă şi pentru a eluda plata taxei pe valoare adăugată şi a impozitului pe profit.

De asemenea, în urma investigaţiilor s-a stabilit că facturile fiscale false, evidenţiate în contabilitatea agentului economic, ar proveni de la societăţi comerciale de tip fantomă.

Cercetările sunt continuate pentru documentarea întregii activităţi infracţionale, sub coordonarea procurorilor din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Ilfov.