Peste 300 de angajaţi din Portul Constanţa au protestat, miercuri dimineaţă, pentru a treia zi consecutiv, ei opunându-se ca municipalitatea să primească un nou pachet de acţiuni în port, la protest fiind aduse şi zece utilaje care au claxonat pe toată durata acţiunii.

Oamenii s-au strâns începând cu ora 07.30 în faţa sediului Administraţiei Porturilor Maritime (APM) Constanţa şi au afişat mai multe pancarte pe care scria "Portul Constanţa nu este harem", "Portul Constanţa nu este trocul vostru politic", "Portul Constanţa rămâne la patria mamă", "Portul Constanţa este independent faţă de republica baronilor locali", scrie Mediafax.

În faţa sediului APM au fost aduse şi zece utilaje, şoferii acestora claxonând în timpul protestului, în timp ce alţi protestatari au bătut în butoaie şi au suflat în vuvuzele.

Aproximativ 300 de angajaţi din Portul Constanţa au protestat şi în primele două zile ale săptămânii, în faţa sediului Administraţiei Porturilor Maritime.

Luni, o delegaţie a Federaţiei Naţionale a Sindicatelor Portuare s-a întâlnit cu primarul Radu Mazăre, însă discuţiile nu au ajuns la niciun rezultat.

Cele două părţi s-au acuzat reciproc, primarul spunându-le sindicaliştilor că îi apără pe oamenii de afaceri din port, iar sindicatele acuzându-l că i-a forţat pe cei care au semnat pentru transferul de acţiuni.