Jucătoarea română, care începând cu săptămâna viitoare va ocupa în mod cert locul patru în ierarhia WTA, s-a calificat în turul trei la puternicul turneu din capitala Italiei.

După evoluţia excelentă de la Madrid, unde constănţeanca în vârstă de 22 de ani a ajuns până în finală, pe care a pierdut-o în faţa Mariei Şarapova, pe zgura de la Roma, Halep a obţinut o victorie importantă: 5-7, 6-0, 6-1 cu americanca Madison Keys.

În turul trei, Simona ar fi trebuit să o întâlnească pe Carla Suarez Navarro, din Spania, cap de serie 13. Cele două s-au întâlnit de opt ori până acum, fiecare câştigând câte patru dueluri.

Iberica în vârstă de 25 de ani s-a impus în toate cele trei dueluri disputate pe zgură. Carla a câştigat zece din ultimele 11 partide disputate în circuitul WTA, cucerind trofeul de la Oeiras (Portugalia), şi suferind singurul eşec în faţa Serenei Williams, liderul mondial,la Paris.

Simona Halep a luat decizia să se retragă din turneul WTA de la Roma, la doar câteva ore după ce a câştigat partida cu Madison Keys, din turul doi. Motivul pentru care Halep a ales să părăsească întrecerea italiană: durerile abdominale.

Clasată în top 5 WTA, Simona Halep a simţit primele dureri în timpul partidei cu Madison Keys, iar medicii i-au recomandat să nu forţeze la Internazionali BNL d'Italia, scrie digisport.ro.