Mihaela Agheniţei, procurorul care l-a favorizat pe fostul deputat Mihail Boldea, furnizându-i acestuia informaţii confidenţiale din dosarele pe care le instrumenta la DNA Galaţi, a fost exclusă din magistratură, a decis definitiv Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.
 
Un complet de cinci judecători de la instanţa supremă a respins o contestaţie depusă de Mihaela Agheniţei şi a menţinut decizia de excludere din magistratură luată în septembrie 2013 de Secţia pentru procurori a CSM, informează Agerpres.
 
Decizia CSM a fost luată pe fondul abaterilor disciplinare săvârşite de Mihaela Agheniţei, cum ar fi "manifestările care aduc atingere onoarei sau probităţii profesionale ori prestigiului justiţiei şi nerespectarea îndatoririi de a se abţine atunci când ştia că există una din cauzele prevăzute de lege pentru abţinerea sa".
 
De asemenea, CSM îi reproşa procuroarei că şi-a folosit funcţia pentru a obţine un tratament favorabil pentru Mihail Boldea din partea autorităţilor.
 
În plus, Mihaela Agheniţei a fost exclusă din magistratură pentru că CSM a considerat că şi-a exercitat funcţia cu rea-credinţă.
 
DIICOT informa, în aprilie 2013, că procurorii de la Serviciul Teritorial Galaţi au dispus pe 22 martie 2013 începerea urmăririi penale faţă de Mihaela Agheniţei, magistrat procuror.