Fostul fotbalist stelist Claudiu Răducanu şi Claudiu Gheorghe Papară, care s-au prezentat în faţa unui tribunal din Cancun pentru tentativă de dare de mită, au fost eliberaţi pe cauţiune, marţi, dar au fost transferaţi într-un centru pentru imigranţi, pentru a se stabili dacă au intrat legal în Mexic.

Cei doi au plătit fiecare o cauţiune de 30.000 de pesos (aproximativ 1.750 de euro), apoi au fost preluaţi de agenţi ai serviciului de imigrări şi plasaţi într-un centru din Chetumal, informează proceso.com.mx.

Vineri, Gheorghe Claudiu Papară, de 25 ani, şi Claudiu Răducanu, de 37 de ani, au fost reţinuţi la centrul comercial Plaza Las Americas din Cancun, fiind bănuiţi că retrăgeau bani din bancomate cu carduri false.

După arestarea lor, procurorii au început ancheta pentru fals, uz de fals şi tentativă dare de mită. Asupra lor s-a găsit un card de credit al băncii HSBC şi alte 60 de carduri posibil false. Potrivit anchetatorilor, ei au retras de la ATM-uri sume de până la 5.000 de pesos (aproximativ 300 de euro).

Românii au încercat să le ofere mită poliţiştilor, după ce personalul de securitate al centrului comercial i-a susprins, vineri, retrăgând bani de la bancomate cu mai multe carduri.

Ancheta în acest caz continuă.