Din nou produsele româneşti crează scandal. Autorităţile germane au lansat o nouă alertă alimentară pe sistemul european unic de alertă. Nemţii reclamă importul a peste 1.000 de tone de porumb furajer, infestat cu aflatoxină.

Este a şaptea alertă provenită din Germania, numai anul acesta. Potrivit ANSVSA, conform buletinului de analize făcut de comerciantul de la care a plecat marfa din România, porumbul era necontaminat. Porumbul a plecat pe calea ferată din România, iar contaminarea putea apărea pe drum, spun specialiştii.

El a fost exportat din România pe calea ferată. Au fost implicate 24 de vagoane, cantitatea totală implicată fiind 1.275 de tone.  Autorităţile germane au prelevat patru buletine de analize, probe. Din aceste buletine două au fost conforme, unul în limita de marjă de detecţie de eroare a aparatului, şi un buletin neconform.

Până în momentul de faţă, Germania a remis şapte alerte prin sistemul european unic de alertă anul acesta, cinci dintre aceste alerte dovedindu-se false.