Fostul preşedinte al Federaţiei Române de Box Rudel Obreja va sta în arest la domiciliu pentru încă 30 de zile, în urma unei decizii luate miercuri de Tribunalul Bucureşti (TB), în dosarul în care este acuzat că ar fi cerut un milion de euro de la Sorin Ovidiu Vîntu, informează Mediafax.
 
Judecătorul de Cameră preliminară a decis să admită propunerea procurorilor Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) de prelungire a arestului la domiciliu pentru încă 30 de zile, începând cu 3 mai până la 1 iunie, inclusiv.
 
Pe de altă parte, magistratul de la TB a respins cererea fostului preşedinte al Federaţiei Române de Box de înlocuire a arestului la domiciliu cu cea a controlului judiciar. Decizia luată miercuri nu este definitivă şi poate fi contestată la Curtea de Apel Bucureşti.
 
Curtea de Apel Bucureşti a dispus, în 5 martie, schimbarea măsurii arestului preventiv în cazul lui Obreja cu arestul la domiciliu. Obreja nu poate părăsi locuinţa, fără permisiunea instanţei şi este obligat să se prezinte în faţa procurorilor sau judecătorilor ori de câte ori este chemat.
 
Rudel Obreja a fost arestat preventiv în 5 februarie, în dosarul în care este cercetat pentru trafic de influenţă.
 
Obreja spunea, în 13 februarie, că denunţătorul din dosarul său este Sorin Ovidiu Vîntu, iar cauza ar fi urmarea unei "înscenări" a acestuia. Obreja arăta că ar fi fost ameninţat cu moartea de către Vîntu. "Cu moldovenii lui a spus că îmi ia gâtul", afirma fostul preşedinte al Federaţiei Române de Box.
 

Potrivit DNA, în perioada noiembrie 2013 - ianuarie 2014, Obreja a pretins de la un denunţător un milion de euro. În schimbul banilor, susţin anchetatorii, fostul preşedinte al FRB "a lăsat să se creadă că are influenţă asupra judecătorilor din completul învestit cu soluţionarea unui dosar aflat pe rolul Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, astfel încât îi va determina să pronunţe o hotărâre favorabilă denunţătorului".