Administraţia Naţională de Meteorologie a publicat prognoza meteo pentru perioada 21 aprilie - 4 mai. Meteorologii se aşteaptă la o revenire a ploilor în intervalul următor, mai ales în zonele care au fost deja afectate de inundaţii.

În zona Munteniei, regimul termic diurn va oscila de la o medie de aproximativ 22 de grade în primele trei zile spre 19 grade în intervalul 24 – 28 aprilie, pentru ca apoi să crească uşor la 21 de grade, valoare în jurul căreia se va menţine până la sfârşitul intervalului de prognoză. Media temperaturilor minime se va încadra între 8 şi 11 grade, iar diferenţele de la o noapte la alta vor fi foarte mici, în special în a doua săptămână de prognoză, cand vor fi relativ constante, în jurul valorii de 9 grade.

Între 23 şi 30 aprilie va ploua temporar, iar probabilitatea pentru ploi pe arii mai extinse şi, posibil, mai importante cantitativ va fi în jurul datei de 23 - 25 aprilie, precum şi în zilele de 26, 27 şi 29 aprilie. După 30 aprilile, şansele de ploaie se vor diminua treptat.