Poliţia din Argentina a salvat recent o adolescentă de 15 de ani, care a fost înfometată, bătută şi ţinută închisă într-un garaj timp de nouă ani, de către părinţii ei adoptivi. Cei doi au fost arestaţi, acuzaţi de sclavie şi abuz.

Când a fost găsită, în capitala Argentinei, Buenos Aires, fata cântărea doar 20 de kilograme şi a spus că a fost hrănită doar cu pâine şi apă cât timp a fost captivă. Ea a trăit în garaj alături de un câine şi de o maimuţă, însă nu i s-a permis să mănânce din resturile alimentare pe care le primeau animalele de companie, fiind ameninţată cu bătaia. Adolescenta, care spune că a ieşit din garaj doar de două ori în nouă ani, este în prezent spitalizată, relatează bbc.com.

Potrivit oficialilor argentinieni, părinţii ei adoptivi au luat-o în îngrijire provizoriu în 2001, după ce o instanţă de judecată a constatat că părinţii biologici, care mai aveau încă sapte copii, nu aveau posibilitatea să o îngrijească. La început, cele două familii au păstrat legătura, însă nu se ştie exact ce s-a întâmplat după 2005, când familia biologică spune că a pierdut legătura cu fata. Ea a fost găsită recent, cu ajutorul uneia dintre surorile sale biologice.