Un medic din New York revenit recent din Africa de Vest a contractat virusul Ebola, a anunţat joi seara primarul oraşului, Bill de Blasio.

Acest medic, în vârstă de 33 de ani care lucra în Guineea pentru organizaţia Médecins sans Frontières (MSF), este primul caz de Ebola confirmat în cel mai mare oraş american şi al patrulea în Statele Unite.

"Nu există motive de îngrijorare pentru locuitorii oraşului New York", a declarat De Blasio într-o conferinţă de presă, insistând asupra faptului că oraşul cu 8,4 milioane de locuitori este pregătit pentru o astfel de posibilitate.

Medicul infectat cu Ebola, Craig Spencer, revenise în urmă cu trei zile din Africa de Vest şi a fost spitalizat joi având o febră puternică şi dureri abdominale.

El a fost plasat imediat în carantină la spitalul Bellevue din Manhattan, o clădire pregătită special pentru eventuale cazuri de Ebola la New York.

Ebola a provocat moartea a 4.877 de persoane din 9.936 de cazuri înregistrate în şapte ţări (Liberia, Sierra Leone, Guineea, Nigeria, Senegal, Spania şi Statele Unite), potrivit celui mai recent bilanţ anunţat de Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS).