Un adolescent din Iaşi în vârstă de 17 ani a fost arestat pentru lovire şi tentativă de omor, după ce a înjunghiat cu un cuţit două persoane, una dintre ele fiind chiar prietena sa, în vârstă de 15 ani.

Potrivit poliţiştilor ieşeni, la sfârşitul săptămânii trecute, tânărul s-ar fi certat cu prietena sa, în vârstă de 15 ani, şi a înjunghiat-o în picior, cu un cuţit, provocându-i o rană superficială.

La scurt timp, adolescentul a mai înjunghiat un bărbat, pe o stradă din cartierul Podu Roş, după un conflict verbal între cei doi. Victima, în vârstă de 31 de ani, a fost transportată la spital în stare gravă. 

Bărbatul are o plagă înjunghiată la nivel epigastric şi a suferit laceraţie hepatică şi pancreatică. Urmează să fie supus unei intervenţii chirurgicale", a declarat, luni, coordonatorul UPU-SMURD Iaşi, medicul Diana Cimpoieşu.

Purtătorul de cuvânt al Poliţiei judeţului Iaşi, Anca Vâjiac, a afirmat că tânărul a fost reţinut, iar ulterior magistraţii au emis pe numele lui mandat de arestare preventivă pentru 30 de zile.