Trei femei, între care două angajate ale Administraţiei Judeţene a Finanţelor Publice (AJFP) Giurgiu, au fost trimise în judecată, vineri, de către procurorii DNA, una dintre ele pentru trafic de influenţă, iar celelalte două pentru luare de mită. Cele trei au fost plasate sub control judiciar, fiind dispuse măsuri asiguratorii în acest dosar.

Procurorii DNA au dispus, vineri, trimiterea în judecată, sub control judiciar, a inculpatelor Popa Georgeta, Ghiţă Mihaela şi Vlad Oana - Petronela, ultimele două angajate ale AJFP Giurgiu, la data comiterii faptelor.

Popa Georgeta este acuzată de trafic de influenţă în formă continuată, complicitate la luare de mită în formă continuată, trafic de influenţă şi complicitate la luare de mită, Ghiţă Mihaela, consilier în cadrul AJFP Giurgiu la data comiterii faptelor, este acuzată de luare de mită în formă continuată şi luare de mită, iar Vlad Oana - Petronela, la data faptelor inspector în cadrul aceleiaşi instituţii, este acuzată de luare de mită.

În perioada septembrie - decembrie 2013, Popa Georgeta, prevalându-se de influenţa pe care ar avea-o pe lângă funcţionari cu atribuţii de control din AJFP Giurgiu a pretins şi primit de la un om de afaceri (martor în cauză) suma de 500 lei şi alte foloase necuvenite.

Foloasele respective au fost primite pentru a-şi exercita influenţa asupra inspectorului Ghiţă Mihaela din cadrul A.J.F.P. Giurgiu care, în contextul executării unor controale la firmele martorului, a primit de la acesta din urmă, prin intermediul inculpatei Popa Georgeta, suma de 1.500 lei şi alte produse alimentare”, precizează procurorii.

Potrivit acestora, în perioada 16 - 27 mai 2016, inculpatele Ghiţă Mihaela şi Vlad Oana-Petronela au primit, în aceleaşi condiţii, de la acelaşi om de afaceri, câte un medalion din argint cu lănţişor, în valoare de aproximativ 350 de lei.

Acţionând în aceeaşi manieră, în cursul anului 2014, inculpata Popa Georgeta a pretins de la acelaşi om de afaceri 4.000 lei şi o sumă cuprinsă între 5.000 - 10.000 euro, bani care ar fi trebuit remişi ulterior unor persoane din conducerea A.J.F.P. Giurgiu. În cursul lunii iunie 2014, prevalându-se de influenţa pe care ar fi avut-o pe lângă o persoană din conducerea Inspectoratului de Poliţie Judeţean Giurgiu, inculpata Popa Georgeta a primit de la martor suma de 20.000 lei, în schimbul obţinerii unor soluţii favorabile omului de afaceri în dosarele în care acesta era cercetat pentru evaziune fiscală”, se mai arată în rechizitoriu.

În cauză, procurorii au dispus poprirea sumei de 24.500 lei şi au pus sechestru asupra celor două medalioane primite şi asupra sumei de 1.500 lei ridicată de la inculpata Ghiţă Mihaela, în vederea confiscării.

Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Giurgiu cu propunere de a se menţine măsurile preventive şi asigurătorii dispuse în cauză.