72.000 de lalele roşii, simbolizând numărul pacienţilor diagnosticaţi oficial cu boală Parkinson în România, vor fi oferite vineri trecătorilor din Bucureşti, Iaşi şi Timişoara în semn de solidaritate cu cei care suferă de această afecţiune, cu ocazia Zilei internaţionale a bolii Parkinson.

Acţiunea este realizată de Asociaţia de Luptă Împotriva Bolii Parkinson România, partener fiind Societatea de Neurologie din România.

"Pentru fiecare pacient diagnosticat cu boală Parkinson în România, un alt român va primi o lalea roşie, simbol al acestei boli. Acest gest este încărcat de o deosebită emoţie, simbolizând atât boala, cât şi recunoştinţa celor 72.000 de pacienţi faţă de cei din jur, având în vedere că în stadii avansate de boală aceştia devin din ce în ce mai mult dependenţi de ajutorul şi susţinerea lor. Cu cât se cunosc mai multe despre această afecţiune, cu atât mai mult poate fi îmbunătăţită calitatea vieţii pacientului. Acţiunile de informare sunt imperative, în contextul în care Parkinson va fi din ce în ce mai răspândită", a declarat Dan Răican, preşedintele Asociaţiei, conform unui comunicat de presă publicat de Agerpres.