Incident nefericit pentru un pădurar din judeţul Bacău, care a ajuns la spital, după ce a fost rănit de un urs. Bărbatul, împreună cu un alt angajat al Direcţiei Silvice, au mers să elibereze două ursoaice prinse în capcană.

Le-au tranchilizat cum scrie la carte, apoi le-au administrat un ser special că să-şi revină. Pădurarul a rămas să le supravegheze, însă cel mai probabil nu a fost atent sau se află prea aproape de ursoaice, când una dintre ele, şi-a revenit şi l-a atacat.

Sătenii spun că au auzit animalele urlând toată noaptea, erau prinse în lături de sârmă. Dimineaţă, oamenii au sunat la autorităţi, iar la faţă locului au venit doi angajaţi ai Direcţiei Silvice.

Autorităţile spun că în zona urşii s-au înmulţit în ultimii ani şi că, porniţi în căutare de hrană, se apropie tot mai mult de zone locuite. Seceta din acest an a făcut că în pădure să se găsească mai puţină mâncare, şi toamna, urşii intră în grădinile sau livezile localnicilor după fructe.Întreagă operaţiune de salvare a urşilor a durat peste 3 ore. Însă pădurarul a fost rănit la finalul intervenţiei, de către una dintre ursoaice.

Pădurarul s-a ales cu fractură la o mâna şi mai multe muşcături pe picioare. Omul a fost transportat de urgenţă la spitatul din Oneşti, unde a şi rămas internat.

Deocamdată nu se ştie la ce distanţă se află pădurarul de ursoaica, când a fost atacat. Autorităţile au deschis o anchetă pentru a vedea cu exactitate ce s-a întâmplat.