Un tribunal din Ankara a ordonat vineri deblocarea accesului la YouTube, ce fusese interzis săptămâna trecută de guvernul turc, potrivit Agerpres.

Decizia de deblocare, la care se poate face apel, survine după ce joi a fost ridicată şi interdicţia de accesare a reţelei Twitter, imediat ce Curtea Constituţională a apreciat că măsura de blocare a accesului la reţeaua de socializare este contrară libertăţii de expresie.

Puterea islamo-conservatoare de la Ankara a cerut blocarea YouTube la 27 martie, invocând „securitatea naţională“ după difuzarea unei înregistrări pirat în care responsabilii turci evocau planuri de intervenţie militară în Siria. Reţeaua Twitter a fost blocată la 20 martie în Turcia, la solicitarea premierului Recep Tayyip Erdogan, care a decis să pună astfel capăt difuzării zilnice pe Internet a unor acuzaţii de corupţie împotriva sa.

Premierul turc, Recep Tayyip Erdogan, a criticat de asemenea vineri decizia Curţii Constituţionale care a apreciat ilegală blocarea foarte controversată a reţelei Twitter, dar a cerut guvernului să anuleze această măsură.