Bilanţul dublului atentat comis sâmbătă în apropierea gării centrale din Ankara, înaintea unui miting pentru pace, a ajuns la 95 de morţi şi 246 de răniţi, a anunţat Biroul premierului turc, citat de agenţia Anadolu în pagina online.

Potrivit unui comunicat difuzat de Centrul de coordonare din cadrul Biroului premierului, 48 de răniţi se află în continuare la terapie intensivă. Dintre persoanele decedate, 52 au fost identificate, a precizat comunicatul.

Anterior, premierul Ahmet Davutoglu a anunţat trei zile de doliu naţional pentru victimele atentatului. Deşi identitatea autorilor nu este cunoscută, Davutoglu a precizat că există "indicii puternice" că exploziile de la Ankara au fost cauzate de doi kamikaze.

Oficiali din domeniul securităţii au declarat pentru Anadolu, sub protecţia anonimatului, că atacul a fost comis de doi kamikaze care au folosit bombe cu TNT şi bile metalice.

Aceştia au adăugat că metoda folosită de atacatori şi cantitatea de explozibil seamănă cu atentatul de la Suruc, din 20 iulie. Zeci de oameni au fost ucişi în oraşul din sudul Turciei, când o bombă a explodat în timpul unei reuniuni a activiştilor pro-kurzi.

Poliţia a anunţat că a găsit fragmente din cadavrele presupuşilor autori ai atacului de sâmbătă şi încearcă să-i identifice. Autorităţile verifică de asemenea imaginile înregistrate de camerele de supraveghere.

Procurorul şef din Ankara a anunţat că a fost demarată o anchetă, condusă de cinci procurori.

Acesta este atentatul cu cele mai multe victime din istoria modernă a Turciei şi deocamdată nu a fost revendicat de nicio grupare. Aproximativ 14.000 de persoane s-ar fi aflat în zonă în momentul exploziilor.

Mediafax