Instanţa Curţii de Apel Bucureşti (CAB) a decis, luni, ca fostul director al ASF, Dan Radu Ruşanu, să execute arestul la domiciliu în Sinaia, dar şi ca acesta, lunar, să părăsească locuinţa pentru a efectua un tratament medical.

Curtea de Apel a decis că, de fapt, domiciliul lui Ruşanu este în Sinaia, motiv pentru care el ar putea să se mute din Sectorul 1 al Capitalei la locuinţa pe care o are în localitatea prahoveană.

Totodată, instanţa a hotărât să îi acorde lui Ruşanu permisiunea de a părăsi temporar şi pentru o perioadă limitată de timp imobilul în care locuieşte, o zi în fiecare lună, pentru o durată de câte şapte ore, în intervalul orar 9:00 - 16:00, pentru a efectua un tratament medical. Ziua, a stabilit instanţa, urmează să fie determinată în funcţie de modul în care Dan-Radu Ruşanu va fi programat pentru efectuarea tratamentului.

Decizia de luni a instanţei nu este definitivă şi poate fi contestată la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.

Dan Radu Ruşanu şi Constantin Mârzac, judecaţi în dosarul "Carpatica", se află în arest la domiciliu, în timp ce Ilie Carabulea, implicat şi el în acelaşi dosar, se află în arest preventiv, după ce a încălcat regulile impuse de arestul la domiciliu, lând legătura cu mai mulţi martori şi instalând în locuinţa sa un sistem de monitorizare video a sediului Carpatica Asig.

În dosarul "Carpatica", procurorii anticorupţie i-au trimis în judecată, în 24 aprilie, pe fostul preşedinte al ASF Dan Radu Ruşanu, pe omul de afaceri Ilie Carabulea şi pe Marian Mârzac, fost membru al Consiliului ASF.