Un grup de constănţeni a făcut grătar zilele trecute pe nisipul din zona Corbu-Midia. Şoferii, zece la număr, au parcat chiar în buza apei şi au scos din portbagaje şi boxe din care a răsunat muzica – probabil ţigănească - o zi întreagă. Poliţiştii din Corbu s-au autosesizat şi spun că după ce fiecare dintre ei va fi identificat, va primi amendă de 20.000 de lei.

În fotografiile publicate pe Facebook se vede cum cei 21 de cretini şi-au amenajat un adevărat loc de picnic pe plajă. Au scos boxele din maşini, au instalat corturile, au întins mese pliante şi au început să prepare ospăţul.

Unul dintre cocalari şi-a filmat prietenii cum beau, fumează, aranjează preparatele pentru grătar şi ascultă muzică.

Ore în şir au chefuit pe plajă, fără să-i deranjeze nimeni. Abia când idioţii s-au dat mari pe Facebook, autorităţile au intrat pe fir.

Alexandra Creţu, purtător de cuvânt al IPJ Constanţa: „Poliţiştii constănţeni s-au autosesizat, urmând a identifica conducătorii autoturismelor şi a-i sancţiona, conform legii. Valoarea sancţiunii contravenţionale, în astfel de cazuri este între 10.000 şi 20.000 de lei”.

Nisipul de pe porţiunea de plajă protejată de lege este brăzdat de urme de roţi şi plin de cărbuni arşi, cutii de bere şi alte resturi aruncate de turişti. Şi astăzi, în acelaşi loc, echipa Digi24 a găsit alţi turişti care au intrat pe plajă cu maşinile şi rulotele. Cu toate că tot drumul, până la intrarea pe plajă este împânzit cu panouri de avertizare, turiştii le ignoră.