Doi tineri români au fost arestaţi într-un oraş din regiunea central-vestică a Angliei, la numai 24 de ore după ce au ajuns în Regatul Unit al Marii Britanii, relatează presa engleză.

Florin Ciortan şi Sebastian Maties, ambii în vârstă de 21 de ani, au fost ridicaţi de poliţişti miercurea trecută (19 martie) din centrul oraşului West Bromwich, la scurt timp după ce un Ford Fiesta a fost jefuit într-un parc comercial din localitate. Porivit oamenilor legii, bărbaţii aveau un comportament suspect, iar unul dintre ei a fost văzut luând o geantă şi un telefon din maşină. Ei au fost identificaţi rapid de poliţişti, care i-au arestat sub suspiciunea de furt, relatează birminghammail.co.uk.

Oamenii legii au găsit asupra tinerilor un dispozitiv cu ajutorul căruia se pot deschide uşile vehiculelor încuiate şi au aflat că se aflau în Regat de numai o zi. Românii au fost acuzaţi de furt dintr-un autovehicul şi au fost audiaţi în instanţă, unde au pledat „vinovat”. Pedeapsa primită a fost de 14 zile de închisoare şi câte o amendă de 475 de lire sterline. După executarea pedepsei cu închisoarea, tinerii vor fi expulzaţi.