Partidul radical naţionalist Jobbik nu acceptă interdicţia impusă de guvernul de la Bucureşti unor membri ai acestei formaţiuni, care timp de un an nu mai au dreptul să intre pe teritoriul României, a declarat agenţiei ungare de presă MTI unul dintre parlamentarii vizaţi de această măsură.

Purtătorul de cuvânt a Ministerului român de Interne a anunţat luni seară că doi parlamentari ai Jobbik, împreună cu alte două persoane, unul membru al organizaţiei Oastea Haiducilor şi altul,  liderul grupării paramilitare Noua Gardă maghiară, nu mai au dreptul să intre în România timp de un an.

Ei au fost acuzaţi că fac parte din organizaţii care susţin idei radical naţionaliste şi reprezintă o ameninţare pentru securitatea naţională a României şi pentru ordinea publică, explică agenţia ungară de presă, citând-o pe Monica Dajbog. Autorităţile române au iniţiat şi procedurile ca Bela Mikola să fie declarat persona non grata. De asemenea, România monitorizează şi alte persoane suspectate că desfăşoară activităţi ce contravin legilor interne şi ale Uniunii Europene, mai precizează MTI, menţionând aceeaşi sursă.