Administraţia Naţională de Meteorologie prognozează, pentru următoarele două săptămâni, o vreme, în general, călduroasă, chiar dacă vor exista scurte perioade în care valorile termice vor scădea în majoritatea zonelor ţării. Potrivit estimărilor meteorologilor, valabile în perioada 22 iulie - 4 august 2013, temperaturile maxime vor ajunge şi la 36 de grade Celsius în zona Munteniei şi a Banatului, în timp ce minimele termice se vor încadra între 19 şi 21 de grade în celelalte zone ale ţării.

În zona Munteniei, temperaturile maxime nu vor depăşi, în medie, 30 de grade Celsius la începutul intervalului, dar ulterior vor creşte, astfel că, în weekend şi la începutul săptămânii viitoare, se va ajunge la o vreme mai caldă decât în mod obişnuit. Media temperaturilor maxime va atinge 35-36 de grade Celsius.

Între 31 iulie şi 4 august, vremea va fi călduroasă şi se vor înregistra valori termice medii în jurul a 34 de grade Celsius. Între 22 şi 25 iulie, mediile temperaturilor minime nocturne vor avea mici variaţii, în jurul a 15 grade Celsius, dar până pe 30 iulie vor fi în creştere spre aproximativ 20 de grade Celsius şi ulterior nu vor mai coborî sub 18 grade Celsius. Probabilitatea de ploaie va fi redusă, dar izolat, în a doua săptămână, vor fi posibile fenomene de instabilitate atmosferică, cantităţile de apă fiind în general neînsemnate.