Liderul filialei Mureş a formaţiunii ungare Jobbik, Kisgyorgy Levente, candidează pentru Parlamentul Ungariei, ocupând poziţia 46 pe lista acestui partid pentru alegerile generale din ţara vecină, el locuind la Târgu Mureş şi fiind primul candidat din afara graniţelor de pe lista formaţiunii. Liderul filialei Mureş a partidului Jobbik din Ungaria, Kisgyorgy Levente, a declarat, miercuri, corespondentului MEDIAFAX, că în judeţ partidul are 30 de membri activi şi alţi zece „în probe”, care după două luni vor avea statut de membru.

În prezent, el se află în campanie electorală la Gheorgheni, întrucât candidează pentru Parlamentul Ungariei, fiind practic primul candidat din afara graniţelor de pe lista Jobbik şi ocupând poziţia 46 pe lista respectivă.

„Facem campanie electorală pentru alegerile din 6 aprilie din Ungaria. Eu sunt acum în Gheorgheni, vom mai merge în Braşov, Târgu Mureş, Miercurea Ciuc, ţinând discursuri şi prezentând programul Jobbik pe următorii patru ani, dacă va ajunge la putere, pentru că pot vota şi maghiarii din afara graniţelor, dacă au obţinut cetăţenia. Eu sunt candidat pe lista Jobbik din Ungaria, pe locul 46 din 116”, a spus Kisgyorgy Levente.