Unsprezece români care au fost victime ale atentatelor din 11 martie 2004 de la Madrid vor fi decoraţi luni cu Ordinul civil de recunoaştere a victimelor terorismului de către Ministerul spaniol de Interne, scrie Agerpres.

Ministerul spaniol de Interne a anunţat într-un comunicat de presă că va decora luni, 10 martie, 350 de persoane victime ale atentatelor de la Madrid din 11 martie 2004 cu Ordinul civil de recunoaştere a victimelor terorismului. La eveniment, care va fi prezidat de ministrul spaniol de interne, Jorge Fernández Díaz, vor participa victime şi rude ale victimelor atentatelor.

Ordinul civil de recunoaştere a victimelor terorismului este acordat, potrivit legii nr. 32 din 8 octombrie 1999, în două grade - Mare Cruce (Gran Cruz), pentru persoanele care şi-au pierdut viaţa în atentate teroriste, şi distincţie (encomienda) pentru cei răniţi în atentate teroriste sau răpiţi de organizaţii teroriste.

"Cu ocazia actului omagial organizat pentru cea de-a zecea comemorare, Ministerul spaniol de Interne va decora aceste victime. În 2011 au fost predate Marile Cruci (grad al Ordinului civil de recunoaştere a victimelor terorismului, n.r.) familiilor a 9 români dintre cei decedaţi. Acum vom acorda distincţii (celălalt grad al Ordinului civil menţionat, n.r.) pentru 11 dintre cei răniţi. Am luat legătura cu ei şi ne-au confirmat faptul că vor lua parte la actul de omagiere care va avea loc în 10 martie la Opera din Madrid", a declarat Sonia Ramos Pińeiro, director general în cadrul Direcţiei de atenţie şi sprijin pentru victimele terorismului din cadrul Ministerului spaniol de Interne.