Un adolescent român a fost condamnat la închisoare pe viaţă în Japonia pentru uciderea, în februarie anul trecut, a unei femei pe o stradă din oraşul Musashino, la vest de Tokyo.

„A fost o crimă crudă; a înjunghiat victima în spate în timp ce aceasta mergea singură pe stradă”, a declarat marţi preşedintele completului de judecată al unei instanţe din Tokyo, Chiiwa Kurasawa, înainte de a pronunţa sentinţa, relatează japantimes.co.jp. Tânărul român în vârstă de 18 ani, al cărui nume nu a fost menţionat de publicaţia citată, a fost găsit vinovat de uciderea Arisei Yamada, în vârstă de 22 ani, pe 28 februarie 2013. După ce a înjunghiat-o, adolescentul i-a furat geanta tinerei, care conţinea 10.000 de yeni. El a plănuit şi a dus la capăt atacul cu ajutorul  unui tânăr japonez de 19 ani.

Deşi avocaţii băiatului au declarat că el nu a intenţionat să ucidă victima şi au cerut o pedeapsă de 10 ani într-un centru de detenţie pentru minori, potrivit judecătorilor, adolescentul a înjunghiat victima cu o forţă foarte mare şi, în consecinţă, trebuie să fi fost conştient de răul pe care îl face. După atac el a încercat să scoată bani de la un bancomat din apropiere, folosind cardul victimei. Românul a fost prins la scurt timp după crimă de poliţişti, care au găsit asupra sa mănuşi pătate cu sângele victimei. Japonezul care l-a ajutat a fost, de asemenea, condamnat pe viaţă, însă a atacat decizia.