Agenţia Naţională de Integritate a constatat existenţa stării de incompatibilitate în cazul lui Dumitru Enache, secretar de stat la Ministerul Economiei.
Potrivit unui comunicat al ANI, în perioada 21 februarie - 31 octombrie 2013, Dumitru Enache a deţinut simultan atât funcţia de secretar de stat, cât şi funcţia de administrator - membru în consiliul de administraţie în cadrul SC E.Gran SA, precum şi calitatea de comerciant persoană fizică autorizată în cadrul Enache D. Dumitru-Dan Persoană Fizică Autorizată.
Astfel, el a încălcat dispoziţiile potrivit cărora: „Funcţia de secretar de stat este incompatibilă cu: (...) funcţia de (...) administrator, membru al consiliului de administraţie (...) la societăţile comerciale (...), calitatea de comerciant persoană fizică“.
Potrivit legii, „persoana (...) faţă de care s-a constatat (...) starea de incompatibilitate este decăzută din dreptul de a mai exercita o funcţie sau o demnitate publică (...) pe o perioadă de 3 ani de la data eliberării, destituirii sau a încetării de drept a mandatului“.