Numărul pârtiilor de schi omologate din România a crescut de la 146 în sezonul de iarnă 2012-2013 la 157 în această iarnă, fiind localizate în 16 judeţe ale ţării, potrivit Ziua Veche.

“Am ajuns la ediţia a patra care aduce o serie de noutăţi, atât în privinţa materialelor de informare turistică care au fost redesenate şi au un design mult mai atractiv, cât şi la numărul de domenii schiabile promovate în România, şi anume 41. Este cel mai amplu şi cel mai coerent proiect din ţară care acoperă 16 judeţe cu informaţii corecte şi nepărtinitoare. În anul 2014 colaborăm mult mai bine cu administratorii pârtiilor de schi şi dorim să aducem mai multe informaţii inclusiv în partea on-line, unde am dezvoltat o hartă interactivă a pârtiilor de schi din România“, a spus Anca Stănilă, managerul proiectului “i-Tour Schi“.

În cadrul ediţiei a patra a proiectului menţionat, de informare şi promovare gratuită a pârtiilor omologate, s-a reuşit pentru prima dată distribuirea de materiale de informare turistică către toţi administratorii de pârtii de schi şi administratorii instalaţiilor de transport pe cablu, dar şi în locurile de urcare în instalaţiile de transport pe cablu.