Ministerul Afacerilor Externe a anunţat sâmbătă că a fost confirmat decesul altor doi cetăţeni români, în urma seismului care a avut loc în Italia.

Astfel, la acest moment, numărul cetăţenilor români care şi-au pierdut viaţa în urma cutremurului din peninsulă este de zece persoane.

Ministerul Afacerilor Externe anunţă că numărul cazurilor de cetăţeni români dispăruţi, aflat în atenţie, este, în prezent, de 16 persoane.

"Verificările complexe sunt efectuate de echipele consulare mobile, atât în baza informaţiilor oficiale furnizate de către autorităţile italiene, cât şi a celor primite din partea familiilor celor dispăruţi", arată MAE.

Echipele consulare mobile ale Ambasadei României la Roma şi Consulatului General al României la Bologna sunt în continuare pe teren, acţionează în mod coordonat şi întreprind toate demersurile necesare pentru a verifica şi confirma, pe toate canalele disponibile, situaţia persoanelor de cetăţenie română declarate dispărute. Verificările se derulează în permanentă coordonare cu autorităţile italiene competente, precizează MAE.

Ministerul român de Externe mai arată că atât Ambasada României la Roma, cât şi Consulatul General al României la Bologna îşi desfăşoară activitatea la capacitate maximă, în vederea acordării de asistenţă consulară cetăţenilor români afectaţi de seism.

Ministerul Afacerilor Externe reaminteşte că cetăţenii români afectaţi pot solicita asistenţă consulară la următoarele numere de telefon:Ambasada României în Italia — (0039) 06 835 233 58 şi (0039) 06 835 233 56, Consulatul General al României la Bologna — (0039) 051 5872120 şi (0039) 051 5872209, apelurile fiind redirecţionate către Centrul de Contact şi Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatorii Call Center în regim de permanenţă.

Ministerul Afacerilor Externe transmite sincere condoleanţe familiilor cetăţenilor români care şi-au pierdut viaţa în această tragedie şi acordă în continuare întreaga asistenţă necesară, arată MAE.