Deputatul conservator Gheorghe Coman a fost arestat pentru 30 de zile. Acesta este acuzat de folosirea influenţei funcţiei de conducere din partid pentru obţinerea de bani, bunuri sau alte foloase necuvenite de la mai multe persoane din administraţia locală din Buzău. Demnitarul a fost prins în flagrant în timp ce lua mită de la şeful Direcţiei Sanitare din Buzău. Imediat după flagrant, acesta a fugit cu maşina de la locul faptei.

Prima instanţă de la ICCJ a respins, în 27 decembrie, cererea DNA de arestare preventivă a lui Coman, dispunând ca acesta să fie cercetat în libertate, dar cu interdicţie de a părăsi ţara. Decizia a fost contestată atât de procurorii anticorupţie, cât şi de avocaţii lui Coman. Marţi, în faza de recurs, completul de cinci judecători al instanţei supreme a decis arestarea preventivă a lui Coman, hotărârea fiind definitivă.

La judecarea recursurilor, un procuror DNA a spus că deputatul, atunci când a fugit de la locul flagrantului, l-a acroşat cu maşina pe denunţătorul care i-a dat banii şi a lovit autovehiculul în care se afla echipa DNA.

Astfel, a arătat procurorul DNA, Coman s-a sustras prin fugă de la ancheta penală, respectiv de la organizarea flagrantului, ceea ce reprezintă o stare de pericol.

Totodată, procurorul a arătat că acuzaţiile pentru care este cercetat Coman sunt grave, acesta fiind şi motivul pentru care parlamentarii au votat „în număr covârşitor“ propunerea privind încuviinţarea cererii de arestare a acestuia. Procurorul a cerut admiterea recursului şi emiterea unui mandat de arestare preventivă pentru 30 de zile pe numele lui Coman.

Gheorghe Coman a fost votat deputat pe listele PPDD, iar în martie 2013 s-a mutat la PC. El fusese ales preşedinte al PC Buzău în luna decembrie. Conducerea PC a hotărât suspendarea deputatului Gheorghe Coman din calitatea de membru al partidului, până la clarificarea situaţiei acestuia în justiţie.

Foto: Ciprian Sterian/Mediafax