Primarul Londrei, Boris Johnson, a solicitat guvernului britanic aplicarea interdicţiei totale, pentru o perioadă de doi ani, privind accesarea de servicii sociale de către imigranţii din statele „noi“, membre ale Uniunii Europene, precum România şi Bulgaria, relatează publicaţia London Evening Standard. Primarul capitalei britanice şi-a exprimat totodată susţinerea faţă de intenţia premierului David Cameron de a renegocia „puterile“ Marii Britanii, astfel încât ţara să poată să nu mai plătească milioane de lire sterline, ca ajutoare pentru copii, unor copii care trăiesc în alte ţări.

În cadrul unei emisiuni la postul de radio LBC 97.3, Johnson a declarat că, în pofida faptului că a susţinut imigraţia, are în continuare o „problemă“ cu libertatea de mişcare a muncitorilor în interiorul UE extinse.

„De ce trebuie ca plătitorii britanici de taxe să plătească ajutoare pentru copiii unor persoane care poate că muncesc în Marea Britanie, dar ai căror copii trăiesc în Polonia“, a continuat Johnson.

Potrivit unui sondaj publicat marţi, trei sferturi dintre britanici vor o diminuare a imigraţiei, în pofida faptului că 54% dintre respondenţi consideră imigraţia benefică pentru economie.