În timp ce, la noi, pregătirile pentru marile petreceri citadine au intrat în linie dreaptă şi doar câteva ore ne despart de Anul Nou, 2014 a sosit deja în cealaltă parte a lumii.

Primii care au deschis sticlele de şampanie au fost locuitorii din Insula Crăciunului, la ora 12.00, ora României. Cunoscut ca un mic paradis tropical, insula se află la jumatatea distanţei dintre Hawaii şi Australia, aproape de Ecuator.

La 13.00, ora României, şi cei din Noua Zeelandă au trecut în 2014.

La ora 15.00, şampania a început să curgă şi în cupele australienilor. Anul Nou a venit cu mare fast şi multe focuri de artificii şi în Australia.

Aproape 1,6 milioane de oameni au venit în Portul din Sydney pentru a vedea unul dintre cele mai spectaculoase focuri de artificii din lume. Autorităţile australiene nu au făcut economie la pregătirea petrecerii pentru trecerea în 2014. Au investit în 7 tone de artificii şi dispozitive pirotehnice.

La ora 17.00, Japonia a intrat şi ea în noul an.

În aşteptarea celor aproape 1 milion de oameni care vor sărbători noul an în celebra Times Square, autorităţile din New York au testat uriaşul glob multicolor care va lumina piaţa la intrarea în 2014. Cele peste 30 de mii de leduri şi 28 de mii de cristale ce compun globul vor asigura un spectacol pe cinste, spun organizatorii.

Lumina laserelor de Anul Nou se va coborî şi asupra celebrei plaje Copacabana din Rio. Brazilienii au pregătit scena uriaşă pe care va avea loc spectacolul. Instrumentiştii sunt deja pregătiţi pentru fiesta.