Poliţiştii rutieri, împreună cu cei de ordine publică, sub coordonarea de specialitate a Direcţiei Rutiere din cadrul Poliţiei Române, vor acţiona, în perioada 23-25 august, pentru depistarea şi sancţionarea şoferilor care nu respectă regimul legal de viteză, informează Poliţia Rutieră.

"Pentru depistarea în trafic a conducătorilor de autovehicule care nu respectă regimul legal de viteză şi sancţionarea promptă a acestora se vor folosi toate echipamentele de supraveghere video a traficului rutier şi de măsurare a vitezei de deplasare a autovehiculelor, din dotare, amplasate în sistem cascadă", informează Inspectoratul General al Poliţiei Române (IGPR) într-un comunicat remis vineri AGERPRES.
Acţiunea face parte din calendarul campaniei preventive 'SPEED', desfăşurată pe teritoriul tuturor celor 27 de state membre TISPOL (Organizaţia Poliţiilor Europene).

În perioada 14-18 august, numărul accidentelor grave a scăzut cu 52 (de la 174 la 122) şi a răniţilor grav cu 64 (de la 181 la 117) comparativ cu perioada similară de week-end a anului trecut.
"Cu toate acestea, printre principalele cauze de producere a accidentelor grave de circulaţie se regăseşte în continuare nerespectarea regimului legal de viteză prin cele două forme de manifestare, respectiv viteza excesivă ori neadaptarea acesteia la condiţiile de drum, pe fondul cărora s-au produs 16 asemenea accidente", precizează IGPR.

Sursa: Agerpres