Zilele finalului de săptămână se anunţă însorite şi călduroase, potrivit ANM. Vineri va fi uşor mai cald decât ar fi normal la sfârşit de an, deşi în sud-vestul ţării încă sunt înnorări şi izolat plouă slab. În Carpaţii Meridionali şi în Munţii Banatului, la atitudini de peste 1800 m, sunt  posibile precipitaţii slabe. În rest, doar ceaţa este de interes, pe arii restrânse însă, în zonele joase de relief, mai ales din centrul, estul şi sudul teritoriului. Vântul continuă să dea semne de agitaţie pe crestele montane şi în Banat, iar temperaturile zilei pornesc de la -2 grade în estul Transilvaniei şi ating 14 grade în Dealurile de Vest, Dobrogea şi Bărăgan.

Sâmbătă vremea va fi frumoasă şi caldă în zonele deluroase şi montane, dar şi în vestul şi nord-vestul ţării, unde va fi cer aproape senin. În regiunile extracarpatice însă, vor fi înnorări temporare şi în zonele joase ceaţa va fi din nou prezentă dimineaţa, însa doar pe alocuri, izolat fiind asociată şi cu burniţă.

 

Duminică la deal şi munte, ca şi în regiunile vestice, vremea va fi în general frumoasă şi caldă pentru aceasta dată din an, cu cerul variabil. În celelalte regiuni, vor fi temperaturi potrivite pentru data din calendar, în condiţiile persistenţei norilor joşi şi local a ceţii, asociată cu chiciura şi, pe alocuri, cu burniţa. Cu totul izolat este posibil să se depună polei. La amiază termometrele vor indica de la -4 grade în zonele cu ceaţă persistentă din Transilvania până la 12...13 grade în Dealurile de Vest.