Mai multe trenuri au întârzieri chiar şi de trei ore din cauza unor lucrări care se fac între staţiile Timişu de Sus şi Dârste, în judeţul Braşov, pentru remedierea unui deranjament la circuitul de alimentare cu energie electrică a liniei de contact.

Reprezentanţii CFR Infrastructură au anunţat că, începând cu ora 7.00, circulaţia feroviară pe firul I între staţiile Timişu de Sus şi Dârste a fost blocată pentru remedierea unui deranjament înregistrat pe circuitul de alimentare cu energie electrică a liniei de contact.

În aceste condiţii, traficul feroviar în zona respectivă s-a desfăşurat, timp de o oră şi jumătate, doar pe firul II cu locomotive Diesel.

”Măsurile de ataşare a locomotivelor Diesel la trenuri şi de redirecţionare a traficului feroviar pe un singur fir asigură continuitate în circulaţia trenurilor pe intervalul menţionat, însă se înregistrează întârzieri în graficul tuturor trenurilor care tranzitează zona respectivă”, precizează CFR.

Purtătorul de cuvânt al CFR Infrastructură, Oana Brânzan, a declarat pentru News.ro că nouă trenuri au avut întârzieri din cauza acestor lucrări. Cea mai mare întârziere, de 200 de minute, a avut-o trenul InterRegio Satu Mare - Bucureşti.

Ea a menţionat că în prezent trenurile circulă în condiţii normale pe firul II între Timişu de Sus şi Dârste, fără să mai fie necesară ataşarea locomotivelor Diesel, însă de lucrează în continuare pe firul I, astfel că trenurile care tranzitează zona au întârzieri cuprinse între 10 şi 15 minute.

La faţa locului echipele intervin cu două drezine pantograf, iar traficul feroviar ar urma să fie reluat şi pe firul I în aproximativ 45 de minute, a mai spus Brânzan.