Circa 400 de persoane care protestează, pe marginea drumului Vaslui-Gârceni, faţă de intenţia Chevron de a amplasa în zonă prima sondă de explorare a gazelor de şist din judeţul Vaslui. Manifestanţii au devenit violenţi, au început să arunce cu pietre şi au dărâmat gardurile care împrejmuiau terenul cumpărat de compania Chevron, potrivit Mediafax.

Protestatarii de la Pungeşti au reuşit să dărâme aproape în totalitate gardurile împrejumuitoare de pe terenul de 20.000 de metri pătraţi, deţinut de Chevron, fără ca forţele de ordine să-i  poată opri. Ulterior, dispozitivul forţelor de ordine a fost suplimentat  cu încă o sută de jandarmi echipaţi cu ţinută anti-riot. Scutierii au format un cordon în jurul manifestanţilor pentru a nu permite accesul acestora spre terenul deţinut de către Chevron.

Ulterior, manifestanţii s-au retras în zona proprietăţii private pe care s-au aflat la începutul protestului, dar continuă să scandeze lozinci împotriva Guvernului, cerând demisia acestuia. Manifestanţii au scandat lozinci împotriva companiei petroliere, a Jandarmeriei şi a Guvernului. Printre lozinci se numără: „Jandarmeria apără hoţia“, „Jos Guvernul“, „Trădătorii“, „Murim, luptăm, Pungeştiul apărăm“.

Un tânăr din rândul protestatarilor de la Pungeşti a fost luat, sâmbătă, în jurul orei 13.00, de o ambulanţă SMURD şi transportat la Spitalul Judeţean de Urgenţă Vaslui, după de ar fi fost agresat de către forţele de ordine.