Turistul ucrainean care a dispărut joi în masivul Piatra Craiului a fost găsit vineri mort, după ce a căzut aproape 500 de metri într-o prăpastie

Bărbatul a fost reperat de către jandarmii montani şi salvamontişti în zona „La Lanţuri“, într-o prăpastie de aproximativ 500 de metri adâncime, potrivit purtătorului de cuvânt al Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Braşov, Ciprian Aldea. Echipele de salvare intervin pentru recuperarea trupului bărbatului, însă intervenţia este foarte dificilă, în zonă fiind teren foarte accidentat, stâncos, ninge, iar temperatura este de minus 10 grade Celsius, potrivit sursei citate.

„Ceilalţi turişti sunt coborâţi pe partea masivului Piatra Craiului din judeţul Argeş, spre Rucăr“, a adăugat purtătorul de cuvânt al IJJ Braşov. Serviciul de urgenţă 112 a fost anunţat, joi, la ora 14.00, cu privire la dispariţia unui turist ucrainean de la refugiul Şaua Grindului din masivul Piatra Craiului, care a ieşit din refugiu dimineaţa la ora 05.00 şi nu s-a mai întors. Ucraineanul se afla la refugiu alături de alţi patru turişti, aceştia anunţând dispariţia lui abia după nouă ore.