Patru turişti din Galaţi au rămas blocaţi, vineri după-amiază, pe partea superioară a Văii Caraiman din Masivul Bucegi, informează Mediafax. Cei patru tineri au fost recuperaţi de către salvamontişti după o intervenţie care a durat peste trei ore. Starea lor este bună, ei nefiind răniţi.

Şeful Serviciului Salvamont, Gheorghe Haiduc, a declarat că turiştii au fost preluaţi de către salvatorii montani, care i-au escortat până pe Platoul Bucegi.

Cei patru turişti - doi băieţi şi două fete - au rămas blocaţi, vineri după-amiază, pe partea superioară a Văii Caraiman din Masivul Bucegi, ei sunând la 112 şi cerând ajutor, echipe de salvamontişti plecând în căutareea lor.

Operaţiunea de salvare s-a desfăşurat cu dificultate, în condiţiile în care, pe parcursul zilei, pe munte, la altitudini mari, au alternat perioadele în care a plouat, a căzut lapoviţă sau a nins. În plus, vizibilitatea în Masivul Bucegi este redusă pe alocuri sub zece metri.

În această perioadă există risc de avalanşă pe văile din Bucegi, gradul de risc fiind cotat cu trei pe o scară de la unu la cinci, cinci reprezentând pericol maxim.
Salvamontiştii i-au anunţat pe turişti, încă dinaintea minivacanţei de 1 Mai, că traseele montane din Masivul Bucegi rămân închise.