Cutremure puternice pe centura de foc a Pacificului! Cel puţin 3 persoane au murit după două seisme cu magnitudinea 6 şi respectiv 7, produse într-un interval de doar două ore, în Indonezia şi în Papua Noua-Guinee, arhipelaguri învecinate aflate pe centura de foc a Oceanului Pacific.

 

A fost afectată şi insula turistică Bali,.Cutremurul de aici are loc la mai puţin de două săptămâni după cel cu magnitudinea 7,5 din insula Sulawesi, soldat cu mai mult de 2000 de morţi.

 

În Papua Noua Guinee, seismul cu magnitudinea 7 a afectat insula Noua Britanie. Deocamdată nu există informaţii legate de victime sau pagube.

 

Tot în această dimineaţă, un cutremur de 6,3 grade s-a produs în insulele Kurile din estul Rusiei.

 

 Aproximativ 80% din totalul cutremurelor se produc de-a lungul Cercului de Foc al Pacificului, bordură care delimitează Pacificul, iar aici se află nu mai puţin de 452 de vulcani, aproximativ 75% din totalul vulcanilor activi şi adormiţi de pe Terra.

 

Evenimentele naturale pentru erupţiile sau impactul meteoriţilor pot provoca seisme, dar majoritatea au loc din cauza mişcărilor plăcilor continentale.

 

 

 

 

 

Sursa: www.realitatea.net