Procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie efectuează, joi, percheziţii la Primăria Tulcea, au declarat pentru Agerpres surse judiciare.

Sursele susţin că au loc percheziţii şi la primarul din Tulcea, care ar fi vizat de ancheta DNA alături de un om de afaceri. Aceleaşi surse au afirmat că există suspiciuni cu privire la săvârşirea infracţiunii de luare de mită.

Procurorii DNA Galaţi efectuează opt percheziţii în municipiul Tulcea, dintre care una la sediul unei instituţii publice, într-un dosar privind fapte de corupţie din 2014. 

"Procurori din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie - Serviciul Teritorial Galaţi efectuează cercetări într-o cauză penală ce vizează suspiciuni privind săvârşirea unor infracţiuni de corupţie, comise în cursul anului 2014. În cursul zilei de 28 mai, ca urmare a obţinerii autorizărilor legale de la instanţa competentă, sunt efectuate percheziţii domiciliare în 8 locaţii situate în municipiul Tulcea, din care una este sediul unei instituţii publice, restul reprezentând sediile unor societăţi comerciale şi domiciliile unor persoane fizice", se arată într-un comunicat transmis joi Agerpres.

Potrivit unor surse judiciare, au loc percheziţii la Primăria Tulcea şi la primar, care ar fi vizat de ancheta DNA alături de un om de afaceri. Aceleaşi surse au afirmat că există suspiciuni cu privire la săvârşirea infracţiunii de luare de mită. 

În cauză, procurorii beneficiază de sprijin de specialitate din partea Serviciului Român de Informatii şi din partea Brigăzii Speciale de Intervenţie a Jandarmeriei.