Magistraţii Tribunalului Braşov au respins în noaptea trecută propunerea de arestare a lui Ioan Neculaie şi au decis ca acesta să fie cercetat sub control judiciar în dosarul în care este acuzat de o fraudă de 5 miloane de euro. Nici avocaţii apărării şi nici Parchetul nu au contestat această măsură, având în vedere că procurorul de instanţă nu a fost prezent în sală, la pronunţare, în jurul orei 4:00 în această dimineaţă.

Omul de afaceri braşovean Ioan Neculaie a fost reţinut, joi seară, de procurorii Parchetului Tribunalului Braşov, după ce a fost audiat timp de aproape zece ore în dosarul de evaziune fiscală şi spălare de bani în care au avut loc percheziţii la clubul FC Braşov şi la locuinţa lui Neculaie.

Ioan Neculaie este patronul şi finanţatorul clubului FC Braşov din 1999. Clubul a intrat în insolvenţă din 4 martie 2015 şi în prezent se judecă planul de reorganizare a societăţii.

În noiembrie 2012, Neculaie a fost condamnat la un an şi jumătate de închisoare cu suspendare, pentru ucidere din culpă, după ce un muncitor a murit pe platforma fabricii de camioane Roman, în martie 2008.

Mediafax