Nepotul Patriarhului Daniel a fost reţinut pentru trafic de droguri de poliţiştii de la Crimă Organizată.Ioan Elimian Birgian (29 de ani) făcea parte dintr-o reţea internaţională de trafic cu herioină care a fost anihilată de procurorii DIICOT Timişoara.Ioan Elimian Birgian, nepotul Patriarhului Daniel, a fost reţinut de poliţiştii de la „Crimă Organizată”, în momentul unei tranzacţii.

Reţeaua, din care făcea parte şi nepotul patriarhului Daniel, acţiona pe ruta Turcia - România - Germania. Mai exact, heroina adusă din Turcia era ascunsă în torpedoul unei maşini, la fiecare transport fiind aduse între 6 şi 10 kilograme. Drogurile erau destinate comercializării în România şi Germania, scrie adevărul.ro. Nepotul Patriarhului a mai fost prins de două ori, în timp ce transporta ţigări de contrabandă.

În 21 mai a.c., a fost oprit de poliţiştii din Oraviţa care au găsit în maşina sa 1.000 de pachete de ţigări fără timbru, pentru ca două zile mai târziu să fie prins din nou în offsaid. În jurul orei 4 dimineaţa, agenţii de la postul din Dalboşet au oprit maşina condusă de Birgean pe DJ 571B. În urma verificării documentelor, Birgian a plecat fără acordul poliţiştilor. A fost urmărit iar după ce a parcurs aproximativ un kilometru a aruncat din maşină 1.039 de pachete de ţigări în valoare de aproximativ 8.200 lei. Cu ocazia audierii acestuia, a declarat că ţigările le-a găsit într-un şanţ. În ambele cazuri, ţigările i-au fost confiscate şi a fost amendat.