Primarul municipiului Baia Mare, Cătălin Cherecheş, arestat preventiv în 27 aprilie într-un dosar de corupţie, va rămâne în arest în urma unei decizii definitive, comunicată vineri de Curtea de Apel Cluj, care a respins contestaţia formulată de avocaţii primarului la decizia de respingere a cererii de liberare condiţionată. Instanţa a hotărât, asemenea, strămutarea dosarului la Tribunalul Cluj.
 

Curtea de Apel Cluj a decis, vineri, să respingă contestaţia formulată de către avocaţii lui Cătălin Cherecheş împotriva deciziei Tribunalului Maramureş, care hotărâse să-i respingă cererea de liberare condiţionată.

"În baza art.205 C.p.p. respinge ca nefondată contestaţia formulată de inculpatul C.C.(cu datele personale la dosar) împotriva încheierii penale nr.56/CP/16 iunie 2016 a Tribunalului Maramureş.Obligă contestatorul la plata în favoarea statului a sumei de 300 lei, cheltuieli judiciare”, se arată în decizia instanţei.

De asemenea, magistraţii Curţii de Apel au hotărât strămutarea dosarului de la Tribunalul Maramureş la Tribunalul Cluj.

Cătălin Cherecheş a fost arestat preventiv în 27 aprilie, de Tribunalul Cluj, la solicitarea procurorilor DNA, el fiind acuzat de luare de mită în formă continuată. El este încarcerat la Penitenciarul Gherla şi a depus o solicitare la Episcopia Ortodoxă a Maramureşului şi Sătmarului, pentru a depune jurământul de învestire la Catedrala Ortodoxă ”Sfânta Treime” din Baia Mare.

Cu câteva ore înainte de a fi reţinut de DNA, Cătălin Cherecheş şi-a depus candidatura ca independent, susţinut de Coaliţia pentru Baia Mare, pentru un nou mandat de primar. În primă fază, Judecătoria Baia Mare a respins candidatura lui Cătălin Cherecheş la funcţia de primar al municipiului, admiţând astfel contestaţiile formulate de Bogdan Hendre şi PSD Maramureş. Hotărârea nu era definitivă şi a fost atacată cu apel la Tribunalul Maramureş.

Cătălin Cherecheş a candidat şi a câştigat alegerile din 5 iunie cu peste 70% din voturi. 

Cherecheş a fost trimis în judecată de DNA în 20 mai, pentru luare de mită în formă continuată, după ce ar fi primit de la o persoană din conducerea CS Fotbal Club Municipal Baia Mare 70.000 de lei pentru a susţine financiar clubul.

Procurorii susţin, în rechizitoriu, că în perioada martie 2015 - septembrie 2015 Cherecheş, în calitate de primar şi ordonator principal de credite pentru susţinerea financiară a Asociaţiei Club Sportiv Fotbal Club Municipal Baia Mare şi implicit pentru eliberarea sumelor de bani alocate de Consiliul local în acest sens, a pretins şi primit de la o persoană din conducerea clubului, atât în mod direct, cât şi prin intermediar, suma totală de 70.000 lei.