Opt baloane cu aer cald care participau la o paradă anuală care are loc la Câmpul Cetăţii, judeţul Mureş, au fost duse de curenţii puternici de aer în zone greu accesibile din Munţii Gurghiu, unde au aterizat controlat, vineri, fără ca vreuna din cele 32 de persoane implicate să fie rănită. Echipajele formate din cetăţeni străini care nu cunosc locurile au cerut sprijin organizatorilor, Salvamont intervenind pentru recuperarea acestora.

 

Incidentul a avut loc la scurt timp după debutul celei de a XIII-a ediţii a paradei baloanelor cu aer cald, care are loc timp de trei zile la Câmpul Cetăţii, judeţul Mureş.

 

Opt baloane cu aer cald, în care se aflau 32 de cetăţeni străini, au fost duse de curenţii de aer în Munţii Gurghiu, unde au aterizat controlat, fără ca vreo persoană să fie accidentată.

 

”Organizatorii ne-au solicitat sprijin pentru recuperarea echipajelor, care au aterizat controlat în zone greu accesibile, unde baloanele fuseseră purtate de curenţii de aer. Două dintre echipaje au transmis coordonatele GPS, iar ulterior au fost găsite toate, persoanele fiind ghidate la sol de Salvamont şi organizatori pentru a ajunge în zone sigure ”, a declarat, pentru News.ro, şeful Salvamont Mureş, Robert Kovacs.

 

Unul dintre organizatorii paradei, Lorincz Miklos, a precizat că niciun participant nu a fost rănit.

 

”Baloanele cu aer cald sunt purtate de vânt, iar direcţia nu poate fi controlată. Curenţii de aer şi-au schimbat brusc direcţia, iar câteva baloane au fost duse în munţi. Am cerut sprijinul Salvamont în condiţiile în care echipajele care au ajuns în zonele greu accesibile aveau nevoie să fie ghidate pentru a se întoarce”, a spus Lorincz Miklos.

 

La parada baloanelor cu aer cald de la Câmpul Cetăţii participă 19 echipe din România şi din străinătate.

 

 

 

 

Sursa: www.news.ro