Imigranţii au protestat vineri dimineaţa în gara din oraşul Bicske (situat la 35 vest de kilometri de Budapesta), unde a fost oprit joi trenul în care se aflau şi care se îndrepta spre vestul Ungariei, relatează canalul de ştiri M1, citat de MTI.

Noaptea de joi spre vineri a fost liniştită în gară şi imigranţii au dormit în trenul oprit în staţie, dar de dimineaţă au declanşat un protest şi au afişat mai multe bannere. În mesajele scrise pe bannere aceştia spuneau că doresc să ajungă în Germania, nu într-o tabără de refugiaţi. Importante forţe de poliţie au fost desfăşurate la faţa locului. Potrivit poliţiei, în tren se aflau aproximativ 500 de imigranţi care au refuzat să coopereze cu forţele de ordine.

Imigranţii s-au îmbarcat în trenul de la Gara de Est (Keleti) din Budapesta, joi dimineaţa, dar poliţia le-a cerut să coboare în oraşul Bicske, în apropierea unei tabere de refugiaţi. Iniţial, poliţia a urcat mai multe grupuri de imigranţi în autobuze care urmau să-i transporte spre un centrul de primire a refugiaţilor din Bicske, dar mulţi dintre ei au refuzat să se urce. Forţele de ordine le-au comunicat imigranţilor, prin intermediul interpreţilor, că nu pot călători fără documente valide, scrie agenţia ungară de presă.