Peste 21 de milioane de buletine de vot au fost tipărite şi aproape 96.000 de ştampile cu menţiunea „VOTAT” au fost confecţionate pentru referendumul pentru revizuirea Constituţiei. Materialele pentru vot au fost deja repartizate Ministerului Afacerilor Externe (MAE) şi instituţiilor Prefectului.

 

Ministrul Afacerilor Interne, Carmen Dan, a anunţat joi, în şedinţa organizată la MAI pentru organizarea referendumului, că au fost tipărite 21.099.107 de buletine de voi şi au fost confecţionate 95.570 de ştampile cu menţiunea „VOTAT” şi peste 19,4 milioane de timbre autocolante pentru referendumul din weekend, acestea fiind deja repartizate Ministerului Afacerilor Externe (MAE) şi instituţiilor Prefectului, care au luat măsuri pentru depozitarea şi pazei lor până la distribuirea către secţiile de votare.

 

Au fost confecţionate inclusiv ştampilele de control ale secţiilor de votare, urmând să fie predate preşedinţilor birourilor electorale ale secţiilor de votare. Totodată, a precizat Carmen Dan, au fost achiziţionate şi materialele consumabile necesare.

 

Instituţia Prefectului Capitalei a solicitat majorarea bugetului, pentru referendum, cu 516.000 de lei, a mai spus ministrul de Interne.

 

"Ca de obicei, în astfel de situaţii, în zilele de sâmbătă şi duminică atât eu, cât şi secretarii de stat vom fi la minister, în legătură permanentă cu dumneavoastră, pentru a putea asigura cu operativitate sprijinirea acţiunilor dumneavoastră. Vă rog să ne semnalaţi imediat problemele cu care vă confruntaţi, pentru a le putea remedia şi a asigura desfăşurarea în deplină legalitate a acestui referendum”, le-a transmis Carmen Dan prefecţilor, prezenţi la şedinţa MAI prin sistem videoconferinţă.

 

La nivel naţional sunt organizate 18.662 de secţii de votare.

 

Potrivit MAI, aproape 38.000 de poliţişti, pompieri, jandarmi şi poliţişti de frontieră vor fi zilnic în teren, în plus faţă de dispozitivul curent.

 

Referendumul pentru redefinirea familiei în Constituţie va avea loc în 6 şi 7 octombrie. Întrebarea adresată alegătorilor la referendum va fi "Sunteţi de acord cu legea de revizuire a Constituţiei României în forma adoptată de Parlament?", iar la aceasta alegătorii trebuie să răspundă cu "Da" sau "Nu".

 

Plenul Senatului, în calitate de for decizional, a adoptat în 11 septembrie proiectul legislativ care îşi propune revizuirea articolului 48 din Constituţie, în sensul că familia se întemeiază pe căsătoria între un bărbat şi o femeie, şi nu între soţi, aşa cum este în prezent. “Familia se întemeiază pe căsătoria liber consimţită între un bărbat şi o femeie, pe egalitatea acestora şi pe dreptul şi îndatorirea părinţilor de a asigura creşterea, educaţia şi instruirea copiilor”, se arată în propunerea de modificare a art. 48 alin. (1) din Constituţia României.

 

 

 

 

Sursa:  www.news.ro