Încă un urs a fost omorât pe Autostrada A1 pe teritoriul judeţului Sibiu. Din fericire, nicio persoană nu a avut de suferit, iar maşina implicată în accident a avut avarii minime.

 

Direcţia Regională Drumuri Braşov a anunţat luni dimineaţa că pe Autostrada A1 a avut loc un nou accident cu implicarea unui urs. Acesta s-a întâmplat în zona tunelului, în apropiere de ieşirea spre localitatea Săcel, la km 262, pe teritoriul judeţului SIbiu.

 

Reprezentanţii DRDB au precizat că impactul s-a produs la o distanţă de aproximativ 6 km de la locul unde a fost lovit, vineri seara, un alt mamifer.

 

Potrivit instituţiei, cadavrul mamiferului va fi dus la Direcţia Sanitar Veterinară, iar Prefectura Sibiului va fi notificată despre aceste două cazuri: „vorbim deja de un fenomen, nu de incidente izolate”. Drumarii presupun că urşii au intrat pe autostradă prin locurile în care nu există garduri de protecţie şi spun că administratorii fondurilor de vânătoare au obligaţia legală ca să controleze populaţiile de animale sălbatice.

 

 

 

 

Sursa: www.adevarul.ro