Un restaurant cu autoservire din Mamaia a fost închis de inspectorii Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor. Aceştia au găsit probleme şi la două terase din staţiune dând în acest caz sancţiuni de 30.000 de lei. Au găsit mâncarea expirată, produse mucegăite şi neetichetate. Mâncarea preparată la Autoservire era congelată, apoi dezgheţată şi servită consumatorilor ca şi când ar fi fost proaspătă, fiind găsite şi produse neetichetate, scrie Mediafax.

PUBLICITATE
 

"Închidem bucătăria până la remedierea deficienţelor. Le-am spus ce au de făcut, dacă le remediază în trei ore le dăm drumul în trei ore, dacă le remediază în cinci zile sau în toamnă, le dăm drumul atunci. Să aibă mâncare proaspătă şi să nu mai aibă produse expirate", a declarat preşedintele ANPC, Marius Dunca.

Au urmat apoi verificări la două terase din staţiune, unde au fost găsite produse mucegăite şi expirate de mai multe zile. Valoarea totală a sancţiunilor date în urma verificărilor de miercuri este de 30.000 de lei. Preşedintele ANPC susţine că asemenea controale vor continua şi în perioada următoare.

"Toate produsele care nu sunt etichetate şi nu informează corect şi precis consumatorul şi produsele expirate care pot pune în pericol viaţa şi sănătate consumatorului nu respectă legislaţia în vigoare. Vom face controale, supraveghere şi aplicăm sancţiuni contravenţionale. Dacă le dăm amenzile maxime care pot ajunge la 20 de mii şi închiderea unităţii până la remedierea deficienţelor, să vedem dacă îşi mai pot permite să facă asemenea lucruri. Avem toată vara la dispoziţie", a explicat Marius Dunca, la finalul controlului din Mamaia.