Rebelii separatişti au luat toate cele 196 de cadavre pe care lucrătorii de la Departamentul local al Ministerului pentru Situaţii de Urgenţă din Doneţk le recuperaseră de la locul accidentului aviatic, şi le-au transportat într-o locaţie necunoscută, au anunţat serviciile de urgenţă din Ucraina duminică.

Jurnaliştii de Associated Press i-au văzut pe rebelii pro ruşi, sâmbătă seară, cum pun cadavrele victimelor accidentului aviatic în camioane, deplasându-se spre o locaţie necunoscută.

Duminică dimineaţa, jurnaliştii de la AP nu au mai văzut niciun cadavru la locul accidentului.

Departamentul local al Ministerului pentru situaţii de urgenţă din Doneţk a anunţat duminică că s-au găsit 196 de cadavre la locul prăbuşirii avionului malaezian, relatează Reuters şi DPA.

"Până la ora şapte a zilei de 20 iulie, în regiune Şahtarski unde s-a prăbuşit avionul Boeing 777, au fost găsite 196 de cadavre", se menţionează într-un comunicat, care precizează că în căutări sunt implicaţi şi scafandri, întrucât în zonă se află şi un rezervor.

Lucrătorii feroviari citaţi de Reuters susţin că o parte din cadavrele de la locul prăbuşirii avionului malaezian în estul Ucrainei au fost încărcate duminică în vagoane frigorifice într-o staţie feroviară din oraşul Torez.

Un martor ocular a declarat pentru Reuters că a văzut cinci astfel de vagoane, dintre care unul părea să aibă pornită instalaţia de răcire.

"Sunt cadavre. Le-au adus în cursul nopţii", a declarat un salariat al staţiei feroviare.

Vagoanele ar urma să fie trimise în direcţia Ilovaisk, un oraş situat spre est în apropierea graniţei cu Rusia