Preşedintele rus, Vladimir Putin, a declarat, în cadrul briefingului organizat la revenirea din Antalia, că terorismul este finanţat de 40 de state, inclusiv de unele care fac parte din G20, transmite TASS

Vladimir Putin le-a spus jurnaliştilor, în cadrul briefingului organizat pentru prezentarea rezultatelor summitului G20, că este necesară stoparea finanţării terorismului din comercializarea ilegală a petrolului. Potrivit sursei citate, liderul de la Kremlin a prezentat şi nişte poze care ar fi demonstrat comercializarea ilegală a petrolului şi produselor petroliere. „Am constatat că finanţarea este asigurată de 40 de state, inclusiv câteva din ţările care fac parte din G20”, a declarat Putin. Preşedintele rus a menţionat că această problemă a fost discutată cu participanţii la summitul din Antalia, Turcia. „Sper că vom continua această conlucrare, care este extrem de importantă în lupta cu teroarea”, a adăugat Vladimir Putin. Summitul G20 a avut loc pe 15 şi 16 noiembrie în Antalia, Turcia, unde a fost discutată situaţia din Siria. Întrunirea a avut loc după atacurile teroriste de la Paris, care au fost revendicate de Statul Islamic.

Din G20 fac parte Argentina, Australia, Brazilia, Canada, China, Franţa, Germania, India, Indonezia, Italia, Japonia, Coreea de Sud, Mexic, Rusia, Arabia Saudită, Turcia, Marea Britanie, SUA şi Uniunea Europeană (prin Comisia Europeană şi Banca Europeană)

Adevarul