Inspectorii Registrului Auto Român (RAR) au controlat, miercuri, 12 firme care vând în Târgul Vitan piese auto destinate sistemului de frânare, constatând mai multe nereguli, precum comercializarea de produse neomologate sau fără acte de provenienţă, a anunţat RAR.

Printre piesele găsite de inspectori s-a numărat şi una fabricată în urmă cu 20 de ani, care nu mai corespunde standardelor impuse în domeniu de Uniunea Europeană.

La razie s-a constatat că încă se mai comercializează plăcuţe şi discuri de frână neomologate sau neînsoţite de documente care să ateste garanţia sau provenienţa produselor. De asemenea, mulţi dintre comercianţi nu au ştiut să răspundă la întrebări privind diferenţa dintre un produs omologat şi unul neomologat.

Operatorii economici la care s-au constatat neconformităţile au fost sanctionaţi cu amenzi contravenţionale cuprinse între 2.000 şi 5.000 de lei.

Produsele neconforme găsite au fost oprite definitiv de la vânzare, comercianţii având obligaţia ca în 30 de zile să facă dovada către RAR că au distrus produsele respective.